TFF BAŞKANLIK SEÇİMİ "SEÇİM DEKLARASYONU"


Bu çalışma 2019 yılında yapılan TFF seçimleri öncesinde hazırlanmış "SEÇİM BEYANNAMESİ" dir. 
Söz konusu metin 10.01.2023 tarihinde güncellenmiştir. 


SPOR KAMUOYUNUN DİKKATİNE 

1 Haziran 2019 Tarihinde yapılacak olan TFF'nun olağan gelen kurulunda yapılacak BAŞKANLIK SEÇİMLERİ ile alakalı PROJELERİMİZİN anlatıldığı bir kitapçık halinde SEÇİM BEYANNAMESİ hazırlamıştık.

Aday olup olmama konusunda henüz netleşen bir 

tavrımız belli olmadığı için, konuya müdahil olan arkadaşların istekleri ile, Hazırlamış olduğumuz bu 

BEYANNAMENİN bir özetini sosyal medyadan ilan edilmek üzere kendi bloğumdan yayınlıyorum.

Konuya duyarlılık gösteren SPOR ADAMLARI, YÖNETİCİLER, SPOR YAZARLARI VE İLGİLİ 
KAMUOYUNUN DİKKATİNE VE DEĞERLEMESİNE SUNUYORUM.

Saygılarımla
Erdal Alkış

----------------------------------------



TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANLIK SEÇİMİ SEÇİM BEYANNAMESİ 2019

FUTBOLUMUZUN DEĞERLİ KAMUOYU ve SPOR ADAMLARI

1 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimlerinde “Başkan Adayı” olabilmek için çalışmalara başladım. Bildiğiniz gibi daha önceki iki seçimde aday olmuş ancak seçimlere gördüğüm lüzum üzerine katılmamıştım. Seçime katılmama nedenlerini o dönem yaptığım basın bülteni ile izah etmiştim…

 Türkiye’de futbolun özerkliğinin kabul edilmesinden sonra ilk defa “ARTIK RENKLERİN ÜSTÜNÜ KAPATMA ZAMANIDIR” ve “FUTBOL SADECE FUTBOL DEĞİLDİR” sloganlarıyla sorunları ortaya koyarak bunların çözüm yollarını yazılı olarak açıklayarak aday olmayı planlıyorum. Bu planımızı gerçekleştirmek için arkadaşlarımla birlikte 3 yıldır spor kamuoyu, kulüpler, sporcular, spor medyası ve dışardan Futbola müdahil “erkler” ile periyodik olarak görüşmeler yaptık. Bu çalışmalarımızı yaparken TFF için seçilmişlere karşı hep, “yapıcı söylemler” ile yaklaştık. Gerektiğinde eleştirilerimizi saygı ve centilmenlik çerçevesinde yapmaya özen gösterdik. Ancak yıllardır açıkça görünen ve söyleyegeldiğimiz, hatta futbol izleyicisinin dahi uzun zamandır her platformda açıkça dile getirdiği bir gerçek var ki;

 FUTBOLUMUZ ÇOK KÖTÜ YÖNETİLMEKTEDİR! 

Bunun sonucu olarak Futbolumuz her bakımdan adım adım dibe doğru gitmekte ve maalesef sporun neredeyse dışına çekilmiş olduğuna şahit olmaktayız. Genç nesillerimiz bundan dolayı spordan uzaklaşmakta, insani değerlerimiz altüst edilmeye çalışılmaktadır. Bu gidişatın durdurulmaması durumunda Futbol teröristlerinin hedefi olan «Futbol fanatizminin» artacağı, belki de can kayıplarını bile yaşanabileceği, insani değerlerimizin dağılacağı, bundan kaynaklı şiddet ortamı ile ülke huzuruna kast etmiş kişilere farkına varmadan zemin hazırlanmış olacağından çok ciddi endişe duymaktayız.

Diğer taraftan futbolu yönetenler !) yıllardır “utanmadan, sıkılmadan” BÜTÜN BU OLUMSUZ ŞARTLARI VE BECERİKSİZLİKLERİNİ SİYASETÇİLER ÜZERİNE ATARAK kendilerini ve yapısal sorunları perdelemeye çalışmaktadırlar.   Bunu yaparken; “Futbola siyaset Karışıyor” iftirasını da atarak üzerine tuz-biber ekmeyi marifet saymakta, ellerinde bulunan yazılı ve görsel medyayı ve şöhretli (!) kişileri de bu amaç için kullanmaktan çekinmediklerini açıkça görmekteyiz. 

Bununla birlikte “yapılan en basit eleştirileri bile” ellerinde bulunan bu materyaller aracılığı ile tehdit unsuru olarak kullandıkları da aşikardır. 

Maalesef aynı kötü strateji Kulüp yöneticilerine de sirayet ederek yönettikleri kulüpleri bu cenderenin içine çekme gafletine düştüklerini üzülerek görmekteyiz. Bu gerçeği “DELEGE BASKISI OYU” diye görmezden gelmek bize yakışmadığı için bu durumu söylemeyi görev bilmekteyiz. Varsın biz seçilmeyelim, aday bile gösterilmeyelim. Ama gerçekler ortaya çıksın ve sorunların çözümü sağlansın istiyoruz… 
Profesyonel Kulüplerimizin neredeyse tamamının içinde bulundukları finansal krizin (finansal fairplay uyumsuzluğu) ve başarısızlığın altında maalesef bu kötü yönetim sistemi yatmaktadır. Sorumluluk sahipleri bu gün çözüm olarak hiçbir öneri getirmedikleri gibi, bu kapsamda bir çabaları da bulunmamaktadır. Var olan çabaların tamamı dışardan yapılmakta ve etkisi de doğal olarak zayıf ve cılızca çalışmalardan öteye gitmemektedir. 

Bizim tespitimiz; bugünün yöneticileri “BU ZAMANA KADAR İŞLENEN FUTBOL GÜNAHLARININ ORTAKLARI OLDUKLARI NEDENİ ve GERÇEĞİYLE” bu sorunları asla çözemezler ve çözmeleri hususunda hiçbir adım da atılamayacağı gün gibi aşikârdır.  

Buna cesaret edemezler…!!!

AŞİKARDIR Kİ; FUTBOLUN GÜNAH ZİNCİRİNE BULAŞMAMIŞ, GÜNÜMÜZ FUTBOL YÖNETİCİLERİNDEN NEREDEYSE HİÇ KİMSE BULUNMAMAKTADIR. (İstisnalar hariç) BU ZİNCİR HALKASINA BALTA VURABİLECEK ARALARINDA HİÇ BİR KAHRAMAN OLMADIĞI GERÇEĞİ FUTBOLUN İÇİNDEKİ BÜTÜN “ERKLER” VE VİCDANLI HERKES GÖRMEKTEDİR

Bizim gibi dünya futbol yönetim sistemini bilen, “BU KİRLİLİĞE BULAŞMAMIŞ, BU GÜNAHA ORTAK OLMAMIŞ” futbol ve Ülke âşıkları, korkusuz ve kararlı aynı zamanda HERKESE EŞİT MESAFEDE/ADİL kişiler bu sorunu çözebilirler. 

Bizim bu hareketimiz buna bir zemin oluşturma medeni cesaretini gösterme çabası olduğunu söylemek istiyoruz. 

Biz veya başkası fark etmez; bu tasvire uyan “Rahmetli Hasan Doğan” gibiler bu sorunu çözebilirler. Çünkü o zaman Sayın Hasan Doğan yola çıktığında futbol için yol haritası olacak reçeteyi hazırlayanların en önde olanı bendim.  

Bizler başlangıçta “SİYASETİN KUCAĞINA ATILAN BU BAŞARISIZLIK YUMAĞINA” futbolun ÖZERK YAPISINI GÖZARDI ETMEDEN hem siyasiler hem de Futbol adamları/Kulüplerimiz ile birlikte adım adım çözüm getireceğiz.  

Bu bağlamda başta seçim sistemi olmak üzere, kulüplerimizin finansal sorunları, altyapı sorunları ve etik konuları teker teker çözecek, GELECEĞİMİZ OLAN GENÇLERİMİZİN ülkelerini ve takımlarını dünya nezdinde başarıyla nasıl temsil ettiklerine milletçe şahit olacağız. 

Bu seçim yine futbolumuzun geleceğinin katledildiği, belirli bir kesimin hegemonyasının devam ettirilerek ülke gençlerinin önünün kapatılmasına devam eden bir yönetim anlayışının devam etmesine; ya da gerçekten özerk ve sorunları tek tek çözen, futbol barışını sağlayabilecek güçlü bir yönetim arasında geçmesini gözler önüne koymak istiyoruz. 

Yani futbolumuz ya el birliğiyle batırılmaya ve yok edilmeye devam edecek; ya da bu oyun bozulacaktır. 
Bunun mücadelesi için bizler hazırız! FUTBOLUN EN SIKINTILI DÖNEMİNİ OMUZLARIMIZA ALMAYA VE BU ATEŞTEN GÖMLEĞİ GİYMEYE KARARLI OLDUĞUMUZU KAMUOYUNA SAYGIYLA ARZ EDİYORUZ…


PROJELERİMİZ

1- Ekibimizin ilk ve en önemli icraatı 
- Seçim sistemini,
- Kulüplerin disiplin, yönetim ve finansal fair play kurallarının uygulaması,
- FİFA ve UEFA tarafından belirlendiği halde net olarak tüzükte yer almayan Uluslararası norm kurallarının uygulanması,
Gibi konuların TFF Tüzük değişikliğinin yapılması olacaktır. 

2- YENİDEN YAPILANDIRILACAK BİRİMLER VE PROJELER

- Hakem Okulu Projesi. 
- Antrenör Okulu Projesi.
- ALTYAPI, FUTBOL OKULLARI VE FUTBOL EĞİTİM/ÖĞRETİM PROGRAMLARI PROJESİ
- FAAL FUTBOL KURAL VE ETİK DEĞERLER EĞİTİM PROGRAMI PROJESİ
- Sporcu sağlığı, gelişimi ve eğitimi projesi. 


3- PROFESYONEL KULÜPLERİMİZİN FİNANSAL DİSİPLİNİ VE TRANSFER POLİTİKASI TAKIMLARIMIZIN MALİ YAPISI, DENETİMİ VE TRANSFER POLİTİKALARI

- Profesyonel takımlarımızın tamamının mali disiplinleri TFF yönetimi tarafından atanmış uzman ve bağımsız/tarafsız profesyonellerden oluşan bir kurul (ÜST KURUL) tarafından takip edilecek ve denetlenecektir. 

* (Bu madde görev, yetki, yaptırım içeriği kapsamlı olarak kitapçık şeklinde hazırlanacaktır ve TFF tüzüğünde yer alacaktır.)

- Profesyonel takımlarımıza mali disiplin ve denetim sistemi “FİFA ve UEFA tarafından belirlenen normlar” çerçevesinde yeniden detaylı bir şekilde hazırlanacak ve disipline edilecektir. 

    Buna göre;
- Bütün Profesyonel Kulüplerimizin “şirketlerin maliye bakanlığına her ay vermekle yükümlü olduğu beyanname sisteminde olduğu gibi” TFF de oluşturulacak ve yeni tüzükte detayları ile yer alacak olan bir sistemle beyanname verilerek kulübün disipline edilmesi sağlanacaktır. Bu projemiz sistemin yapı taşını oluşturacaktır.

- Kulüplerimizin transfer süreleri ve borçlanma yetki sürelerini kapsayacak sistemde olması için yeni kurallar (yaptırımlar) hazırlanacaktır.

- Her yönetim yapacağı transferleri gelir/gider bütçesini dikkate alarak “ÜST KURUL” a onaylatmaları gerekecektir.

- Süre aşımını gerektirecek borçlanmalarda kulüplerin delegelerinin en az 1/3 unun toplandığı ve 3/2 sinin kabul edeceği şekilde karar alarak yapabilme imkânı olacaktır. Bunun adı “YETKİLENDİRİLMİŞ BORÇLANMA” olacaktır. Bu kararlar için gündem belirlenerek genel bir yetki alınabilir. Ancak belirlenen gündemin her bir maddesi bu şekilde kabul edilerek (Hükümet komiseri denetiminde) zabıt altına alınacaktır.

- Kulüp bütçesini aşacak ve “yetkilendirilmiş borçlanmalar” da Kulüp başkanı ve sorumlu yöneticilerinin şahsi ve yasalar nezdinde kabul gören kefaleti zorunlu olacaktır. Bu teminatlar TFF na verilecektir.

- Bütün Profesyonel takımlarımız mali disiplini için gereken tespitler 3 yıl içinde tamamlanacak ve tam anlamıyla uygulanacaktır. Bunu kulüp içinde yapabilme imkânı olmayan kulüplerimizin mali disiplin çalışması TFF tarafından “ÜST Kurula” hazırlattırılacak ve kulüplerin (yöneticilerin) uygulamasına verilecektir. Mali disiplini uygulayamayan (uygulamadığı tespit edilen) kulüplerimizin yönetimi TFF disiplin kurulu tarafından düşürülme yetkisi olacaktır.

- Bütün bu kararlar uluslararası futbol yasaları bağlamında kulüp ve yönetici-sporcu haklarına ve hukukuna bağlı kalınarak uygulanması TFF tarafından sağlanacaktır.

4- YABANCI FUTBOLCU TRANSFERİ

- SÜPER LİG için mevcut uygulama KULÜPLERİMİZ İLE fikir birliği içerisinde yeniden düzenlenecektir. Burada reform mahiyetinde yapılacak olan bu icraatler elbette farklı tecrübeler ve finansal durumlar çerçevesinde ele alınacağını belirtmek isteriz. 

Burada esas hedef ALTYAPIDAN MALİYETİ DAHA AZ AMA DIŞARDAN YAPILACAK TRANSFERLERDEN DAHA KALİTELİ genç futbolcuların yetiştirilmesine zemin hazırlamaktır. 

Dolayısıyla Kaliteli bir o kadar da ucuz yerli futbolcu yetiştirilmesi için rekabetçi bir ortam TFF tarafından hazırlanacaktır. 

- Yabancı futbolcu transferinde 28-32 yaş sınırında olan futbolcular en az 10 kez milli takımlarda oynamış olması şartı aranacaktır. Milli olma şartında muafiyet yaş sınırı ancak 22 ve altı olması durumunda aranmayacaktır.

- 22-28 arası yaş sınırında yapılacak transferlerde yabancı futbolcuların gelirlerinden %30 (net) vergi verilmesi; 
- 28-32 yaş arası için %35; 
- 32 yaş üzeri transferlerde alacağı ücretin %40 TFF na fon olarak (gelir vergisi bağlamında) ödenmesi sağlanacaktır. (Bu madde ile alakalı Spor bakanlığı/Ekonomi (maliye) bakanlığı ile koordineli olarak TFF nin özerkliğine zarar vermeyecek şekilde düzenlenerek icra edilecektir) Eğer futbolcu böyle bir fonu ödememesi durumunda kulüp yöneticileri TFF ye karşı sorumlu olacak ve bu bedel kulüp gelirlerinden kesilerek TFF ye irat kabul edilecektir.

- Yerli futbolcu yetiştirme/oynatma konusunda başarılı kulüpler futbolcu transferlerinden ve gelirlerinden alınacak vergilerde pozitif ayrımcılık yapılacaktır. 
Yayın gelirlerinde yerli futbolcu sayısı gelir dağılımında dikkate alınacak bir husus olacaktır.

- Yapılacak transferlerin tamamı kayıtlı ve Bankacılık sistemiyle gerçekleştirilmesi zorunlu olacaktır. 

- 32 üzeri yaşlarda yapılacak yabancı transferlerinde kulüplerin yöneticilerinin maddi kefaleti (yasalar bağlamında geçerli olacak) TFF ye verilecektir. Bu ödemelerin denetimi ve takibi ÜST KURUL tarafından yapılacaktır. Bunda kulüp ve yöneticilerinin olası karşılaşabilecekleri yasal sorumluluktan kurtarılması amaçlanmaktadır.

YABANCI FUTBOLCU TRANSFERİNDEN ELDE EDİLECEK VERGİ GELİRLERİNİN TAMAMI TFF TARAFINDAN ALT YAPIYA HARCANMAK ÜZERE AYRILACAKTIR.

Bu harcamaların tamamı denetime tabi tutulacak ve her yıl raporlanarak kamuoyuyla paylaşılacaktır. 

- 1 ve alt liglerde yabancı oyuncu transferi aşamalı olarak sonlandırılacaktır. Süper ligden düşen takımın anlaşmalı futbolcusu otomatik olarak serbest kalacaktır. Ancak kulüp bu futbolcusunun transferinde hak kaybını minimuma indirebilmesi için ÜST KURUL konuya hakemlik yapacaktır. (Burada kulüpler daha esnek ve bağlayıcılığı daha az, aynı zamanda çok daha sağlam içerikli sözleşmelerin hazırlanmasının önünün açılması hedeflenmektedir)

- Alt yapısından yetişmiş ve ihracı sağlanmış her Türk Futbolcu için takımlar yabancı futbolcu transferinde +1 daha fazla yabancı hakkı sağlanması için proje çalışması en kısa zamanda tamamlanacaktır. 
Bu takımlar Avrupa’da ülkeyi temsil ediyorsa +2 fazla yabancı hakkı sağlanması da yapılacak çalışmalar arasında olacaktır.


5- ALT YAPI 

PROFESYONEL Kulüplerimiz bütçesinin %10-15’ni altyapıya ayırmasının zorunlu kılınması için kulüplerimizle anlaşma yapmayı hedeflemekteyiz. 
Bunun için TFF ilgili birimleri gerek tüzük değişiklikleri gerek denetim sistemiyle bunun uygulanmasını sağlayacaklardır.

- Süper lig takımları ilk 11 de altyapıdan yetişmiş en az 1 oyuncusuyla başlayacak, yedekte ise 2 oyuncusunu bulunduracaktır. Bu kural Avrupa maçlarında geçerli değildir.  (Zaman içerisindeki hedefler)

- 1. Ve 2. Ligde ilk 11 de 2, yedekte 2 futbolcusu olacak şekilde koordine olacaklardır. Altyapı konusunda profesyonel takımlar ile koordineli olarak 5 yıl içinde kadrosunda en az 10 futbolcu bulundurmayı sağlayacak sistemin sağlanması önemli bir hedefimiz olacaktır.

- Alt yapısı ve altyapı liglerde olmayan hiçbir profesyonel kulüp olmayacaktır.

- Diğer ligler ile alakalı olarak geniş bir çalışma yapılarak altyapı yaş sınırı, yetiştirdiği futbolcu sayısı sistemi temel alınarak gerek gelir sistemi gerek diğer teknik şartlar ayrıca belirlenecektir.

- Bu şartlar TFF tüzük değişikliği yapıldıktan sonraki hangi yılda uygulanacağı kulüplerimiz ile birlikte belirlenecektir. 

- 2. 3. ve Kurumsallaşmış bazı mahalli takımlarımızın tamamının ANTRENÖR VE TÜM MALZEMELERİ TFF tarafından karşılanacaktır. 
Bu takımların tüm çalışmaları YAPAY ZEKA ile kontrol edilecek, başarıya dayalı olarak maddi ve manevi ödüller ile desteklenecektir. 
Bu takımların tamamının YETİŞTİRME BEDELLERİ için özel bir yazılım sistemi ile yetiştirici Antrenörlerin de belirli bir oranda faydalanacakları sistem uygulanarak teşvik edilecektir. 
Başarısız olanlar ile de yollar ayrılacaktır.  


5. A- SAĞLIK YATIRIMI VE UYGULAMALARI

Özellikle futbol altyapılarında ve mevcut/yapılacak tüm futbol okul-eğitim çalışmalarında sporcu adaylarının hem bedensel hem zihinsel hem sosyo-psikolojik olarak tüm sağlık taramaları ve hizmetleri TFF tarafından sürekli yaptırılacaktır. FİZİKSEL SAĞLIK, GÖZ SAĞLIĞI, IQ TESPİT ÇALIŞMALARI, SOSYO-PSİKOLOJİK TESPİTLER, KALP SAĞLIĞI, MATEMATİK ZEKÂ TESTLERİ konuları programlı bir şekilde kayıtlı ve arşivli şekilde uygulanacaktır. Alt yapılar için bu çalışmaların tamamı TFF sorumluluğunda gerçekleştirilecektir. Tüm kulüpler buna uymak ve bu yeterlilikleri eksiksizce geçmek zorunda olacaktır. Profesyonel kulüpler ise bu sağlık çalışmalarını belirli periyotta yapmak zorunluluğu olacaktır. Tüm bu çalışmalar TFF tarafından uzman kadrolar ile takip edilecektir. Bu çalışmalar ayrıca ödül/müeyyideye tabi olacaktır.

6- GELİR DAĞILIMI

-  Şampiyonluk
-  Galibiyet
-  Atılan gol sayısı
-  Sıralama
- Avrupa’daki temsil ve başarısı
- Milli takımlara verdiği oyuncu sayısı
- Etik kurallar ve yönetimsel (mali) başarıya dayalı olarak yeniden düzenlenecektir.


7-  TFF TARAFINDAN SAĞLANACAK BAZI YENİ DESTEKLER

- 2. ve 3. Lig takımlarının sağlık, seyahat, konaklama, yemek ve malzeme giderleri planlı ve gelir-gider, reklam desteği kapsamında TFF tarafından planlanarak karşılanacaktır.

- 2. ve 3. Lig takımlarımızın ALT YAPILARININ hocaları Kulüp-TFF arasında diyalogla belirlenecek ve maaşları TFF tarafından karşılanacaktır. Bu sistemde başarılı olan hocalar ödüllendirilecek; başarısızlık ve etik kurallara uyumsuzluklar ise sonraki değerlendirmelerde görevlendirme kısıtlaması olarak yansıtılacaktır.

- Sportoto gelirlerinden 2. Ve 3. Lig takımlarımızın da faydalanması için gerekli yasal altyapı sağlanacaktır. 

- 2. Ve 3. Liglerimizdeki takımlarımızın yaş sınırlaması 21 yaş altı olması durumunda TFF tarafından yapılacak doğrudan desteklemeler de pozitif ayrımcılık için gerekli altyapı oluşturulacaktır.


8- KULÜPLERİMİZİN ŞEFFAF YÖNETİLMESİ

Bütün kulüplerimizin Mali ve İdari Disiplin denetimi «Dernek/Şirket» dâhil DENETLENEBİLİR BİR YAPIDA OLACAKLARDIR. Kulüpler ve Yönetim, Futbolcuyu; 
- Kim satın alacak, Kime satılacak, Niye satılacak,
- Kulübü Nasıl yönetecek, Uzun vade planı ne olduğunu Federasyona bildirmek durumunda olacaktır. 

- KULÜPLERİMİZİN BORÇLARINI TASFİYE EDEBİLMESİ İÇİN Futbolcu satışı, Menkul-Gayrimenkul varlıkların paraya çevrilmesi, Yeni başka gelir kaynaklarının ihdası, Diğer gelirler konularında TFF ile işbirliği sistemi oluşturulacaktır.

9- YÖNETİM SORUMULUĞU

Yöneticiler aldıkları her kararda doğabilecek her türlü sonuçta Başkanın %40 diğer yöneticiler kalan %60 şı eşit şekilde paylaşacakları bir yasal sorumluluk sitemi getirilecektir. (Yargıtay emsal kararı mevcut)

10- KULÜPLERİMİZİN ŞEFFAF YÖNETİLMESİ ve HALKA ARZLAR KONUSU 

Özellikle son dönemde büyük kulüplerimizin halka arzında ortaya çıkarılan sistemler İBKM ve SPK ile birlikte yeniden planlanarak özellikle Kulüplerimizi maddi zarara uğratan ve ayrıca kayıt dışı sisteme iterek «TARAFTARLARA» haksız muameleye sebep olan bütün yapı değiştirilecektir. Orta ve uzun vadede kulüplerimiz ve taraftarları için çok büyük kazançlara imkân sağlayacak bu çalışma maksimum 2 yıl içinde tamamlanarak uygulanacaktır.

11- ŞİKE 

Eğer biz seçilirsek 2 yıl içinde şaibeli olan bütün sorunlar çözülecek ve liglerin tamamının şikeden arındırılmış, centilmence mücadeleye dayanan, adaletsizliklerin acımasızca üzerine gidildiği bir mekanizmayı uygulayacağımıza söz veriyoruz. Eğer bu konuda verdiğimiz sözde durmaz/duramaz isek yönetim olarak anında istifa edeceğimizi kamuoyuna söz veriyoruz. Dünyanın en centilmen ve temiz ligini oluştura-cağımıza şeref sözü veriyoruz. Verdiğimiz bu sözün ne kadar ağır olduğunun farkında ve bilincindeyiz…


13- BÜTÜN BUNLARIN DIŞINDA FUTBOLUN DİĞER SORUNLARI OLAN

• Futbolda Kayıt dışılık Sorunu
• Sponsorlar sorunu
• Nakit ve yayın akışını sağlayan medya sorunu
• Girişimci patronlar sorunu
• Menajerler sorunu
• Maliye sorunu
• Kontrolsüz Transfer/Personel Harcamaları sorunu
• Yetersiz Kulüp Tesisleri sorunu
• Kulüplerin Artan Borçları sorunu
• Stadyumlarımızın Eksiklikleri sorunu
• Kurumsal Yönetim Yetersizliği sorunu
• Sportif Altyapıların Eksiklikleri sorunu
• Yanlış Şirketleşme ve halka arzın yarattığı sorunlar
• Örgütlenme Sorunları…

BÜTÜN BU SORUNLARIN 3 YIL İÇİNDE ÇÖZÜLE-CEĞİNİ TAAHHÜT EDİYORUZ.
BİZ TFF YÖNETİMİNE SEÇİLMEMİZ DURUMUNDA


• Avrupa’nın en şeffaf federasyonu olacağımızı,
• 2 yıl içinde şaibeli bütün sorunların çözüleceğini,
• 2 yıl içinde mali disiplini sağlanmamış hiçbir profesyonel kulüp kalmayacağını,
• 2 yıl içinde en büyük derbilerin rakip izleyicilerin iç içe izlediği centilmen bir lig yaratılacağını; mağlup takımın galip takımı alkışladığı güzel bir ligi,
• Bilerek haksızlığa uğrayan hiçbir takımımızın olmadığı bir lig yaratılacağını,
• 5 yıl içinde her yıl Türkiye liglerinden 5-10 Türk Yıldızımızın Dünya takımlarına transfer olacağını,
• 3 yıl içinde en az 1 UEFA şampiyonu ve Şampiyonlar liginde final oynayacak Türk takımı olacağını
• Avrupa ve Dünya kupalarında adını başarılarla anılan bir Milli takımızın oluşturulacağını, bu şekilde ülkemizi dünyada en güzel bir şekilde tanıtan gururumuz haline getirileceğini,
• Türk Futbolunun finansal bakımdan Avrupa’nın en sağlam yapıya sahip ilk 5 ülkeden birisi olacağını

TAAHHÜT EDİYORUZ…





ERDAL ALKIŞ kimdir.

1966 yılında (K.Maraş) Göksun’da doğdu. 
1984 te Liseden 1989 Üniversiteden mezun oldu. 1986 yılında Kayseri’de ticarete başladı. O günden bu yana kendi firmasını yönetmektedir. (1980-1991) amatörce Başlayan futbolculuk Serüveni muhtelif takımlarda üniversite/iş hayatı ile birlikte devam ettirmiştir. 

Çalışma hayatı ile birlikte yaptığı İşletme tahsili sonrası “Türk Cumhuriyetlerinin İktisadi Kalkınmasında Türkiye’nin yeri ve iş modelleri” konulu lisans tezi bulunmaktadır. 

2001 yılından bu yana İstanbul’da ticari hayatına devam eden Alkış 2002-2004 yılı seçimlerinde aldığı sorumluluğu başarıyla yerine getirmiştir. Bu dönemdeki anılarını anlattığı “İLK 45 GÜN” adında bir kitabı bulunmaktadır. 

Uzun zaman Türk-Hint İş Konseyi Başkanlığı döneminde özellikle Asya ülkelerine yönelik ülkemizin birçok yatırım ve projesini başarıyla takip etmiştir. 
Eş zamanlı devlette danışmanlık görevlerinde de bulunmuştur. 

2005 yılından bu yana Türk Futbolu ile alakalı hazırladığı projeleri spor kamuoyu ile paylaştığı gibi devlet nezdinde de destekleri olmuştur.  2008 yılında TFF Başkanı Sayın Hasan Doğan ile yol haritası üzerinde önemli çalışmalar yapmıştır. 

Yatırım Danışmanlığı, Teknoloji, Çevre, Tarım, Enerji, Sağlık ve Spor alanlarında faaliyet göstermektedir. 

Evli ve 2 çocuk babası Alkış Rusça, Arapça, İngilizce ve Çerkezce bilmektedir. 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TARIMSAL KALKINMA VE KÖYE DÖNÜŞ PROJESİ (2007)

EKONOMİK MİLAT (2020)